Святки (Святі дні, Коляда) – дванадцять днів після свята Різдва Христового до свята Богоявлення (Водохреща). «Зимові свята» в слов’ян тривають від 24 грудня до 6 січня. Основними стравами на Святий вечір є кутя – рисова або пшенична каша з медом, родзинками і маком, а також узвар – компот із сухофруктів.
Тому працівники Будинку нічного перебування разом з отримувачами соціальних послуг спробували долучитися до традицій українського народу зимового циклу, більшість обрядів якого дійшли до наших часів і лишаються актуальними. Вдалося зберегти українські звичаї, які так чи інакше пов’язані з єднанням з природою, шануванням предків та вірою в духовні сили. Для підтримання традицій був проведений майстер-клас з приготування куті, під час якого всі могли поділитися власним досвідом і переконатися, що вона може бути різноманітна за консистенцією, смаком та наповненням. Учасники отримали позитивні емоції та незабутні враження, готуючи і смакуючи цю символічну для українців страву.

0 коментарів